Boek, zweet en tranen

Wat kost een boek?‘ is de vraag die veel aspirant auteurs ons stellen. Wie tijd, geld en energie steekt in het scheppen van een boek en alle bijbehorende frustraties overwint, wil ook graag dat het boek gelezen wordt. Een uitgever is echter niet voor iedereen weggelegd en verdient soms ook niet de voorkeur. Wat is dan het kostenplaatje als je er toch voor kiest om een boek te schrijven, uit te geven en te promoten?

In deze uitgebreide PDF zetten we alle kosten en hun achtergronden voor je op een rij.

Je kunt de PDF lezen en downloaden door op onderstaande afbeelding te dubbelklikken.

wat kost een boek

Heb je plannen voor een managementboek of ben je misschien al aan het schrijven en wil je deskundig advies?
We bieden je op allerlei manieren ondersteuning aan. Bijvoorbeeld met schrijfcoaching, hulp bij het vinden van een uitgever of advies bij boekpromotie.

 

 

About Boezzt

Boezzt is een initiatief van Marja Duin en Linda Krijns. Samen bundelen ze jarenlange ervaring op het gebied van redactie, uitgeven en (boek)marketing. Marja heeft bij verschillende grote uitgevers gewerkt en heeft honderden boeken geboren laten worden. Linda is gespecialiseerd in contentmarketing: deel kennis en waarde en laat klanten zien hoe goed je bent.

Comments

 1. Ik heb me aangemeld en blijf graag op de hoogte.

  K.L. ten Have

 2. Jan Kirch, arts, uro-oncoloog zegt:

  Jan Kirch heeft zich aangemeld en blijft graag op de hoogte
  Dank

 3. Conrad van de Weetering zegt:

  Dag,

  Ik meen dat Marja schreef dat ze voor Bruna werkte en wat blijkt, bij Bruna heb ik mijn meest succesrijke boek gepubliceerd onder leiding van Joost Bloemsma voor wie ik later bij Spectrum ook geschreven heb. Dit boek was ‘brieven aan een jonge ballerina’, dat vier drukken gehaald heeft.
  Ik zocht jullie op i.v.m. een ISBN voor mijn dichtbundel met dansgedichten, maar waar ik vooral ook behoefte aan heb is een uitgever vinden voor een boek dat is samen met een vriendin schreef over een meisje, Sarita, dat maar niet kan kiezen tussen ballet en paardrijden, er van uitgaande dat mijn vriendin Suzanne Visser heel veel van paarden en paardrijden weet en ik de balletwereld door en door ken. Wij schreven het per e-mail als correspondentie en willen het graag publiceren maar dan met foto’s of tekeningen. Klein probleem is dat Suzanne inmiddels in Australie woont en werkt, maar wij houden contact. Kunnen jullie wegen vinden? Daar zou ik dankbaar voor zijn. Met vriendelijke groet, Conrad.

© 2012-2019